Blogy

David Jošt přepsal slávistickou futsalovou historii

Ondřej Zlámal | 06.04.2021
PJml_20210216_15104.jpg foto: Pavel Jiřík

32 branek ve 21 zápasech a pozice nejlepšího střelce základní části 1. FUTSAL ligy. To je slušný počin, kterým slávistický pivot David Jošt přepsal klubovou historii, protože něco takového se nikomu z borců z Edenu ještě nepodařilo.

Je to práce celého týmu, hlavně mé čtyřky,“ zdůraznil několikrát sešívaný kanonýr v různých rozhovorech, při kterých také dodával, že jeho hlavní konkurent Tomáš Vnuk má ještě 34 asistencí, zatímco on jich má jen šest.

Přesto je to nesporný úspěch - dokládá větší střelecké sebevědomí a přinesl i pozvánku do reprezentace, která se proměnila i v minuty na palubovce proti Portugalsku.

David Jošt s úsměvem pod rouškou oznámil, že jde slavit hned, že nebude čekat na poslední zápasy, protože jeho hlavní konkurenti z Plzně už základní část dohráli.

I on ale ví, že všechny jeho góly jsou jen vstupenkou do play-off, kde se z nich mohou stát bezcenné žetony. Slavia půjde na Spartu a o tom, zda bude, nebo nebude sezona úspěšná se rozhodne právě až v zápasech o všechno. Zvlášť, když červenobílí narazí na nesmiřitelného rivala.

Obhájit pozici nejlepšího střelce i v play-off je teď pro Davida Jošta ta nejsprávnější výzva.