Blogy

Český mistr musí mít ambici hrát Champions League

Ondřej Zlámal | 27.08.2017
DSC05466.JPG foto: Ondra Zlámal

„Máme obrovskou radost a s námi celý Kypr, splnili jsme si cíl, který jsme si na začátku dali – postoupit do skupiny Ligy mistrů. Teď už bude všechno krásné,“ říkal po postupu kapitán APOELU v mixzoně v Edenu. Proti českému mistru jeho týmu stačilo dát dvě branky za deset minut a už prostě neinkasovat. Jakým způsobem se k tomu hoši z rozděleného ostrova probili, nechejme teď stranou.

Od doby, kdy se mistrovská část Ligy mistrů hraje, se český mistr dostal do skupinové fáze jenom dvakrát  zdevíti pokusů a dvakrát to byla Vrbova Plzeň. Jinak nic. Stop vystavily většinou nějaké ty Apoely a Tiraspoly...

A nakonec jakoby vždy zavládla spokojenost s Evropskou ligou. Možná by se to v koutku duše dalo pochopit, kdyby v cestě stály stále dokola giganti typu Manchesteru City, Dortmundu a třeba Ajaxu.

Ale takhle? Proč do soutěže pouštět například mistry Kypru a Izraele? Snad už brzo také z kabiny českého mistra zazní to, co říkal Nuno Morais....naším cílem je Liga mistrů. Když se to nepovede, bude to velké zklamání. Protože český mistr do skupinové fáze patří. To mi nikdo nevymluví, protože český fotbal na to dostatečně kvalitní je.