Blogy

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Skvělý Schürrle a branky pro Latteka

Václav Hanzlík | 08.02.2015
bundesliga.png

Sobota byla plná sportu. Biatlon v Novém Městě na Moravě, sjezd mužů v Beaver Creeku či Fed Cup v Kanadě. Pokud jste kvůli tomu zmeškali zápasy německé bundesligy, přinášíme vám to nejzajímavější ve stručném glosáři.

 

André Schürrle podepsal přestupní lístky z Chelsea na poslední chvíli a v sobotu poprvé vyběhl v dresu „vlků“ z Wolfsburgu. Jak se na mistra světa patří, rovnou v základní sestavě. A vypadá to, že po zápase s Hoffenheimem (3:0) ji jen tak neopustí, vždyť si připsal asistence hned u dvou gólů Wolfsburgu. Tomu se říká posila.

 

 Zase Robben. Před odjezdem do Stuttgartu připomínali německá média nizozemskému rychlíkovi, že se v bundeslize na hřišti tohoto soupeře ještě nikdy netrefil. Arjen Robben proto napřáhnul, prásknul levačkou a míč zaplul za bezmocného gólmana. A o chvíli později se ukázal i jako kamarád – nechal totiž zahrávat přímák z pravé strany kolegu Alabu. Vymetl šibenici a tři body za výhru letěly nejen do Mnichova, ale také do nebe pro v týdnu zesnulou legendu německého fotbalu Udo Latteka.

 

 6,04. Ano, již po šesti sekundách hry musel český gólman Jaroslav Drobný zasahovat proti první střele Kiyotakeho v duelu s Hannoverem. Samozřejmě ji chytil, stejně jako penaltu hostů, což se mu povedlo podruhé v této sezoně. Na vítězství HSV se ve druhé půli podílel i Petr Jiráček, jenž byl dokonce na počátku druhé gólové akce. Míče se sice nedotkl, ale do souboje o něj si chytře dal tělo, soupeř odpadnul a cesta ke gólu byla vydlážděná. Prostě bojovník.

 

Dortmund není na dně. Fotbalisté Dortmundu konečně zabrali a po suverénní výhře 3:0 ve Freiburgu už nejsou poslední. Zajímavý moment se však odehrál krátce před výkopem. Kamery zachytily Jürgena Kloppa, jak v tunelu zdraví a podává ruku všem hráčům domácího týmu, což prý normálně nedělá. Na hřišti se Borussia vrátila k fotbalu, který ji v minulosti proslavil. Vysoko napadala obránce, ti dělali chyby a nabízeli hostům šance. Na hřišti u toho byli Vladimír Darida a Pavel Krmaš.

 

Dnes se hrají ještě zápasy: 

Werder Brémy (Theo Gebre Selassie) - Leverkusen

Augsburg (Morávek stále chybí)  - Eintracht Frankfrt (V. Kadlec)