Blogy

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Spiderman a ruční brzda Jardy Drobného

Václav Hanzlík | 15.03.2015
logobundesliga.png

Bundesliga má za sebou 25. kolo a začíná přituhovat. Ne v boji o titul, ale v řežbě o pohárové příčky a hlavně o záchranu. Bohužel se to týká řady klubů, v nichž nastupují čeští hráči. Nejdůležitější víkendové okamžiky jsme opět shrnuli v pravidelné rubrice.


Bez R-R? 4:0!

Co si tak počnou bez Robbena s Ribérym? Bayern odpověděl poměrně jednoznačně. Vyhrál v Brémách 4:0. První bundesligový start si v jeho dresu odbyl gólman Pepe Reina. Na hřiště se poprvé od zranění vrátil i kapitán Philipp Lahm. Pep Guardiola může být spokojený.


20

Pouze tolik minut vydržel v brance Hamburku Jaroslav Drobný. Na hřišti Hoffenheimu zatáhl za záchrannou brzdu, fauloval, viděl červenou kartu a musel pod sprchu. Zajímavé je, že šlo teprve o druhé vyloučení gólmana v bundesligové historii HSV.  Do kasy musel René Adler, ani on však nezabránil třem gólům. Hamburk nikdy z nejvyšší soutěže nesestoupil, stejně jako v minulé sezoně si ale zase hodně zahrává. Znáte to: tak dlouho se...až se opravdu sestoupí.

 

3

Pouhé tři body získal na jaře VfB Stuttgart. Bilanci nevylepšil ani v Leverkusenu, kde padl 4:0. Strýc praktik Huub Stevens ale pořád sedí na lavičce. Na dlouho to však zřejmě nebude. Jinak mezi fanoušky klubu již zdomácněl transparent mladíka, na němž stojí: “Mohl bych si zahrát? Horší než Ibiševič nebudu”. No comment.

Adam Hloušek šel na plac v 61. minutě a viděl žlutou kartu.


Dortmund vstřelil gól, přesto bral ze zápasu s Kolínem nad Rýnem pouze bod za remízu 0:0. Jak je to možné? Fussball není Handball. Aubameyang totiž poslal centr ze strany do sítě regulérně pravačkou. Rukou, ne nohou. A mohl být rád, že mu to rozhodčí spočítal pouze na žlutou.


Nejdřív vytáhli masky při oslavě gólu kluci v Dortmundu, teď se ukázal Ben-Hatira z Herty Berlín. Trefil se proti Schalke a už si pelášil pro masku Spidermana. Možná měl ale místo šaškárniček vytáhnout spíš druhý gól. Jeho tým doma remizova 2:2.  


Hráčům Paderbornu se ve Frankfurtu pořádně zatočila hlava, na hřišti nevěděli, kam dřív skočit. Inkasovali čtyři kousky a zřejmě byli tak dezorientovaní, že v jednu chvíli faulovali i hlavního rozhodčího. Ten při nechtěném incidentu lehl k zemi. Možná je ještě dobré připomenout, jak si vedli konkurenti Václava Kadlece, který se má v létě do Eintrachtu vrátit. Podevatenácté v sezoně se trefil Meier, poosmé Aigner, poprvé Nelson Valdez, jenž se vrátil na hřiště po operaci kolenních vazů.