Blogy

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Orel na lavičce a nespokojený betonář

Václav Hanzlík | 08.03.2015
logobundesliga.png

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ

24. kolo Bundesligy žádné extra velké převapení nepřineslo. Přesto se v něm urodilo několik hodně zajímavých momentů, které jsme pro vás zaznamenali v pravidelném glosáři. Viel Spaβ!

 

0

Jaroslav Drobný udržel v brance Hamburku čisté konto v těžkém duelu se stále se lepšícím Dortmundem (0:0). Během devadesáti minut vytáhl řadu důležitých zákroků a ukázal, že parťáka „Orla“ Adlera posadil na lavičku právem. V HSV je prostě jedničkou „Drobo“. Ve vyhecovaném zápase bylo k vidění hodně ostrých zákroků, sedm žlutých karet či strkanice mezi Van der Vaartem, Subotičem a Weidenfellerem. Prostě bitva se všem všudy až do posledního hvizdu. V základu byl i Petr Jiráček.

 

5

Už na pátém místě bundesligové tabulky je nenápadný tým z Augsburgu. Kdo sleduje jeho výkony, musí uznat, že naproto zaslouženě. O víkendu si tým Jana Morávka (v rekonvalescenci) vyšlápl na bohatého soupeře z Wolfsburgu a doma jej porazil 1:0. Neprosadil se ani kanonýr Bas Dost. V duelu na sebe upozornil jen jednou, když v těžké pozici vystřihl nůžky, gólmana Marwina Hitze však nenachytal. Od předkola Ligy mistrů už Augsburg dělí jen horší skóre.

 

Lewandowski, Ribéry, Schweinsteiger

Hvězdné trio posadil Pep Guardiola v Hannoveru na lavičku. Bayernu to však příliš nešlo, prohrával 1:0, a tak trenér postupně vypouštěl hvězdnou sílu na trávník. Ten den poněkud slabý Dante dokonce přepustil místo na place Lewandowskému ještě v první půli - ve 32. minutě a moc mu to logicky nevonělo. Guardiola změnil systém z 3-4-3 na 4-4-2. Franck Ribéry následně připravil hned dvě branky a ukázal, že kvalita je prostě kvalita. Bayern vyhrál 3:1.

 

Schalke střílelo!

Zní to až neskutečně. Tým betonáře Roberta Di Mattea vstřelil v jednom zápase tři branky. Ano. Opravdu. Je to tak. Poprvé na jaře. Stalo se tak v zápase s Hoffenheimem (3:1). Nutno však podotknout, že hosté měli v závěru dost možností na vyrovnání a poměr střel byl 18:14 v jejich prospěch. To se domácímu trenérovi určitě nelíbilo. Co se takhle vrátit k tutové defenzivě?

 

Tým jara? Werder Brémy.

Famózní jízdu předvádí na jaře Werder Brémy. Po výhře ve Freiburgu získal již 16 bodů, tedy stejně jako Bayern Mnichov a VfL Wolfsburg. Na pohárové příčky chybí už jen tři bodíky. Jarní jízdu si v základní sestavě užívá i Theodor Gebre Selassie.

 

Dnes se hraje:

1.FC Köln – Eintracht Frankfurt

Paderborn – Bayer Leverkusen