Blogy

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Fotky z autokaru a šturmující gólman

Václav Hanzlík | 22.02.2015

22. kolo fotbalové bundesligy přineslo opět řadu zajímavých momentů. O čem se v Německu nejvíce diskutuje? O gólu roku v podání gólmana Augsburgu, či jiném světě, v němž žije mnichovský Bayern. Tady je výběr toho nejzajímavějšího. 

 

 

„Bojovnost a píle na hřišti než selfie srač.. v autobuse“. Fanouškům VfB Stuttgart dochází trpělivost a během zápasu s Dortmundem vyvěsili jasný vzkaz. Ano, fotit se v autokaru a následně se chlubit rozesmátými snímky na internetu může fungovat a být celkem fajn, jenže vám to musí fungovat i na hřišti. Jinak to asi nefunguje. VfB prohrálo 2:3.

 

Lepší než Ronaldo

Víte, v čem je brankář Augsburgu Marwin Hitz úspěšnější než Cristiano Ronaldo a Lionel Messi? Na rozdíl od hvězd dokázal vstřelit branku v Bundeslize. Tímto vtipem se po sobotě baví v Německu. Ve dvaapadesátileté historii soutěže se podobný kousek povedl brankáři teprve potřetí. K Jensi Lehmannovi a Franku Rostovi se teď zařadil Marwin Hitz.

 

7

Takový průměr vstřelených gólů mají z posledních dvou ligových duelů fotbalisté Bayernu Mnichov. Po Hamburku rozebrali i nováčka z Paderbornu na jeho hřišti. Na Marien Platzu v Mnichově už mohou chystat mistrovské oslavy, o tom není pochyb. Hlavně aby si ale Robben a spol. schovali alespoň jeden gól pro Šachtar Doněck, který co nevidět přijede do Allianz Areny k odvetě osmifinále Champions League…

 

Autobusák Di Matteo

Schalke zlepšilo pod koučem Robertem Di Matteem defenzivu a příliš neinkasuje. Problém je v tom, že se příliš nehrne směrem dopředu. Ani v jednom zápase na jaře nedokázal tým z Gelsenkirchenu vstřelit v zápase víc než jednu branku.  Jenže zaparkovaný autobus na vlastní šestnáctce musíte nechat až do posledního hvizdu rozhodčího. V duelu s Werderem Brémy hosté vyrovnali ze standardky v 90. minutě. Zaslouženě. Schalke rozhodně nebylo lepším týmem.

 

Dnes se hraje:

HSV (Jiráček, Drobný) – Borussia Mönchengladbach

VfL Wolfsburg – Hertha BSC