Blogy

BUNDESLIGOVÝ GLOSÁŘ: Aubameyangův pytlík a Neuer z přeboru

Václav Hanzlík | 01.03.2015
derbvy.png

23. kolo fotbalové Bundesligy bylo především ve znamení velkého revírního derby mezi Dortmundem a Schalke 04. Napínavý zápas však nutně poškodili hosté, kteří se prezentovali místy až trapným výkonem. Nejenom o tom se dočtete v pravidelné glosáři. Viel Spaβ!

 

Revír je žlutočerný

Třaskavé derby? Možná tak v hledišti. Na hřišti existoval jen jeden tým – Borussia Dortmund. Schalke si totiž pod vedením Roberta di Mattea opět hodlalo postavit na vápně autobus, jenže nechalo otevřené všechny dveře i okna. Catenaccio nefungovalo od první do poslední minuty. Dortmund mačkal soupeře, jenže zahazoval neskutečné množství šancí. Domácí fanoušci se dočkali první trefy až 12 minut před koncem a následně viděli další dvě. Revier-Derby jednoznačně ovládlo BVB. Boj o záchranu už se tohoto týmu netýká.

 Záhada jednoho pytlíku

V první půli si televizní kamera všimla záhadného pytlíku položeného vedle branky Schalke 04. O poločasové přestávce jej jeden z pořadatelů přenesl na druhou stranu, znovu za záda gólmana Wellenreuthera. Co v něm bylo? Záhadu rozlouskla první branka Aubameyanga. Společně s Reusem otevřeli pytlík a vytáhli z něj masky Battmana, s nimiž oba hráči slavili. Vtipné.

P.S. Žlutá karta se za tenhle kousek uděluje. Dostal ji ale jen Aubameyang, Reus měl zřejmě menší masku.

 Boss v kotli

Clemens Tönnies, klubový boss Schalke 04 a předseda představenstva, má zajímavý zvyk. Od roku 2007, kdy Schalke prohrálo revírní derby v Dortmundu 2:0 a přišlo víceméně o titul, nechodí na stadionu rivala mezi VIP hosty, ale kupuje si lístek na severní tribunu mezi fanoušky na stojáka. Po ostudném výkonu týmu a hlavně způsobu, jakým se v posledních duelech prezentuje, by měl koupit trenérovi Di Matteovi lístek na vlak a poslat ho co nejdále od Gelsenkirchenu. Na děravé catenaccio se fakt dívat nedá.

 Otřes(e)ný komentátor

Derby je derby. Na vlastní kůži to poznal i Marcel Reif, komentátor stanice Sky Sports. Když přijížděl k Signal Iduna Parku v Dortmundu svým vozem, všimli si jej fanoušci, obklíčili jej a pořádně zahoupali. Reif duchapřítomně stihnul vůz zevnitř zamknout, k větší újmě kromě té duševní tedy naštěstí nedošlo. Nepříjemné bylo i to, že s sebou na fotbálek vezl i manželku.

 Střelecký rekord?

Fotbalisté Bayernu Mnichov pokračují ve střeleckých hodech. Z posledních třech zápasů mají skóre 18:1 a pomalu pošilhávají po střeleckém rekordu ze sezony 1971/1972, kdy soupeře zasypali 101 brankami. Aktuálně mají na kontě 63 gólů, zbývá tedy 39. Mají na to 11 zápasů a při formě Robbena a spol. by se na to dalo pomalu i vsadit…

 Neuerova malá domů

Trošku scéna jako z okresního přeboru. Stoper Jeromé Boateng před dotírajícím útočníkem posílá míč k brance Manuela Neuera, ten se sklouzne po vlhkém trávníků a chytne ho do teplých. Jenže není tohle „malá domů“? Samozřejmě. Sudí foukne do píšťalky, gólmanovi ukáže s úsměvem žlutý kartón a nařídí nepřímý volný kop asi pět metrů od branky Bayernu. I mistr Neuer se někdy…

 Dvě pecky

Johan Djourou. Tak se jmenuje jistý hráče Hamburku, jenž o víkendu zavinil dvě penalty ve prospěch Eintrachtu Frankfurt. Vyvázl bez žluté karty! Jenže HSV se zase topí v záchranářských problémech.

 

Dnes se hraje:

Werder Brémy (Gebre Selassie) – Wolfsburg

Mönchengladbach - Paderborn