Blogy

Benjamin Vomáčka ukončil kariéru

Ondřej Zlámal | 05.01.2016
konec.jpg foto: Ondřej Zlámal

Byla to bohatá kariéra. První ligový zápas si odbyl v Liberci, hrával pak za Bohemku, Plzeň, Slovan. Největší část kariéry pak strávil v Žilině. Po Slavii pak přišlo ještě působení v Baníku a poslední zápasy v Třinci. Právě tam by se Benjamin Vomáčka měl stát vedoucím mužstva a dokončit studium trenérské licence.

Slávističtí fanoušci si nakonec budou nejvíc pamatovat Vomáčku v dresu Žiliny. Na Strahově v penaltovém rozstřelu v zápase kvalifikace UEFA Champions League napálil míč tak, že doletěl až na tribunu a nechtěně tím umožnil Slavii vyrazit na zteč proti Ajaxu.

„Kde byste beze mne všichni byli, jakými byste jezdili auty?“ žertoval, když dorazil do slávistické kabiny, kam přišel po druhé mistrovské sezoně v roce 2009. Málokdo ví, s jakými problémy se během svého působení v Edenu potýkal, zejména v jeho závěru, kdy odehrál přípravu na umělé trávě s prasklinou kotníku, která se nakonec na rentgenu objevila až po soustředění na Kanárech. Návrat po následné dlouhé rehabilitaci už byl skoro nemožný.

Myslím si, že Benjamin bude nejenom dobrým vedoucím mužstva, ale také jednou úspěšným trenérem. Umí jednat s lidmi, má fotbal rád, drží slovo. Je škoda, že svoji kariéru ukončil tak nenápadně a v ústraní. Ale třeba je to předzvěst toho, že o něm ještě hodně uslyšíme.