Blogy

Angažování Stancia je odvážným krokem, ale odvážnému štěstí přeje

Ondřej Zlámal | 04.07.2019
stanciu.jpg foto: slavia.cz

Představuji si hráče v kasinu. Někdo opatrně sází na to, zda padne černá nebo červená. Ale takovými sázkami se jen těžko dá rozbít bank. S největším úsměvem odcházejí od stolu ti, kdo dokázali strategicky zariskovat. A vsadit třeba na desítku a za hodně peněz.

Slavia touží po Lize mistrů. Po patáliích s Apoelem a Kyjevem už v klubu ví, že v takových zápasech rozhoduje každá maličkost, třeba i slabší hráč přicházející v druhém poločase z lavičky. Nebo naopak někdo, kdo umí šanci v pravý moment proměnit. Vystřelit z dálky, trefit se z přímého kopu. To Stanciu dovede. Vždyť ho v době jeho působení ve Spartě všichni tak chválili.

Trenér Trpišovský dokáže „zvládnout“ snad každý typ hráče. Dokázal to s Miroslavem Stochem a to se po jeho příchodu tolik lidí také křižovalo, že to je nezvládnutelný fotbalista s nevyzpytatelnými výstřelky. Jak byl nakonec Slavii platný.

Trochu mi vrtá hlavou, jestli je Stanciu typ hráče pro Trpišovského totální fotbal, kdy se i za stavu 3:0 vrhá do napadání celá řada hráčů a všichni letí zastavovat protiútoky. Pro trenéra roku je to ale zřejmě výzva, na kterou se jistě těší a nezalekl se jí.

Ještě si nedovedu moc představit, že Stanciu odehraje ve Slavii celé čtyři sezony, ale třeba se to stane a v klubu se mu bude dařit a konečně se usadí.

Jeho příchod není úplná sázka na jistotu, ale také to není bláznivé rozhození žetonů na zelené plátno. Slávisté jisté věří, že risk je zisk a v Edenu se dočkají vysněné hymny Champions League.