Blogy

5.únor - den, kdy se rodí hvězdy

Ondřej Zlámal | 05.02.2015

I zapřísáhli odpůrci astrologie musí uznat, že na 5.únoru něco je - rodí se totiž velké hvězdy světového fotbalu. Možná právě v tento den svítí někde na nebi šťastné souhvězdí velké kopačky.

Trojnásobný držitel Zlatého míče a hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo slaví dnes třicátiny. Na svoji narozeninovou party by mohl pozvat Neymara, hvězdu Barcelony, kterému je 23 let. Ten bude ale asi slavit někde úplně jinde.

Tito dva fotbalisté by asi sami  o sobě stačili na to, aby rodiče, kterým se v tento den narodí syn, jistojistě zvážili koupi kopaček.

Výčet slavných oslavenců ale zdaleka nekončí. V Rumunsku slaví padesátiny legendární Georghe Hagi, jedenatřicet let je argentinskému útočníkovi Juventusu Carlosu Tevézovi. Gratulace budou přijímat i Giovanni van Bronckhorst a Cesare Maldini. Server UEFA.com navrhuje, že by to byla narozeninová sestava pro malý fotbálek, kterou žádný jiný den nepřekoná.

Jak jste na tom vy? Koho ze slavných fotbalistů byste do narozeninového týmu mohli pozvat? Nedalo mi to a prozkoumal jsem svoje spoluoslavence. Kopnul bych si s Paulem Breitnerem , na jehož fotbal jsem se jako kluk díval velice rád, možná bych mu dneska ještě stačil nahrát. John Carew a Joseba Etxeberria by se do party taky hodili, ale 5. únor by nás zválcoval.

V den mých narozenin slavila přece jenom jiná star – Freddie Mercury. Prostě za to, že nejsem slavným fotbalistou mohou hvězdy, nenarodil jsem se v ten správný den.

A že jsem se nepokusil stát zpěvákem? To buďte všichni rádi!